• تغذیه سالم برای کودکان
  • نویسنده زهره بهشتی

تغذیه سالم برای کودکان

بهترین تغذیه سالم برای کودکان و دانش آموزان

امروزه یکی از دغدغه های اساسی والدین، تغذیه مناسب کودکان آن ها است. این نگرانی با شروع شدن فصل مدرسه و نزدیک شدن به ماه مهر دو چندان می شود، به خصوص اینکه با تغییر گرایش کودکان بهغذاهای فست فودی نیمی از نیازهای اساسی و تغذیه ای کودکان برآورده نمی شود و این موضوع تاثیر سوئی بر روند یادگیری آن ها خواهد داشت. یکی از سوال های همیشگی والدین از متخصصان تغذیه این است که چگونه تغذیه بچه مدرسه ای خود را غنی کنند تا بچه بتواند بازده مناسبی را در مدرسه داشته باشد. یکی از ویژگی های اساسی بچه مدرسه ای های امروزی این است به راحتی زیر بار حرف والدین خود نمی روند. چگونه باید آن ها را از غذاهایی که ارزش غذایی بالایی ندارند دور کنیم و در عوض از تغذیه‌ای مفید در رژیم غذایی آن‌ها استفاده کنیم؟

رشد و نمو نوزاد و کودک یا نوجوانان در تمامی جوامع از اهمیت بسیار چشمگیری برخوردار بوده و هست و امروز می‌خواهیم بیشتر به اهمیت رشد در سنین مختلف و عوامل تاثیرگذار در این زمینه بپردازیم.
رشد نوزاد از بدو تولد بسیار سریع بوده به طوری که وزن کودک در سال اول به سه برابر می‌رسد و به مرور از سرعت این رشد کاسته شده و به یک مرحله ی یکنواخت می‌رسد که هرگونه اختلال و شرایط غیر طبیعی در نمودار رشد نگران کننده بوده و باید حتماً پیگیری شود. رشد، تغییری کمی بوده و شامل پارامترهایی مانند افزایش وزن، لاغر بودن، افزایش قد و اندازه ی بدن است. رشد و تکامل، تغییری کیفی بوده و شامل افزایش مهارت، توانایی، هوش و صحبت کردن است. ژنتیک، جثه و قد والدین و شرایط روحی و محیطی مادر در حین بارداری و همچنین آب و هوا در خصوصیات کودک تاثیر گذارند. ابعاد مختلف رشد شامل رشد جسمانی، حرکتی، ذهنی، تکلم، عاطفی و اجتماعی است. که اگر هرکدام از نیازهای غذایی کودک درهرکدام از مراحل رشد، از نوزادی گرفته تا سن بلوغ براورده نشوند، می تواند به هر کدام از این ابعاد مختلف رشد آسیب برساند.

بهترین غذاهای سالم برای کودکان برخی از بهترین غذاهای سالم برای کودکان عبارتند از پاستا سبوس دار، تخم مرغ، توت ها، آجیل ها و ماست.

تغذیه سالم برای کودکان

تخم مرغ

تخم مرغ منبع بسیار خوبی از پروتئین و ویتامین های بسیار زیادی از جمله ویتامین A و D است. بنابراین یک غذای سالم برای کودک به حساب می آید. با وجود اینکه بیش از حد تخم مرغ خوردن می تواند باعث افزایش کلسترول شود. استفاده متعادل از آن به لطف آمینو اسیدهای ضروری می تواند به رشد قوی کودک کمک کند.

توت ها

دادن توت های شیرین و خوشمزه به کودک نمی تواند کار زیاد دشواری باشد. توت ها برای تقویت سیستم ایمنی بدن کودک بسیار مفید هستند و می توانند التهاب را در سنین پایین کاملا از بین ببرند. طعم خوب این میوه باعث می شود کمتر کودکی به آن نه بگوید. شما نیز مطمئن خواهید شد فرزندتان به صورت روزانه فیبر خوراکی و دیگر ویتامین ها را دریافت می کند. برای مثال می توانید توت ها را در ماست بریزید و به کودک بدهید.

آجیل ها

اینها میان وعده هایی بسیار ساده هستند که کودک با خوردنشان به خوبی سیر می شود و به دنبال میان وعده های شیرین و ناسالم نمی رود. توصیه می شود آجیل های خام را به آجیل های بو داده شده و نمکی ترجیح دهید. چون می توانند خواص بیشتری برای بدن داشته باشند. اگر می خواهید عادت غذایی مفید در کودکتان ایجاد کنید او را به خوردن روزانه آجیل ها عادت دهید.

ماست

این غذای سرشار از پروبیوتیک برای بهینه سازی گوارش بسیار عالی است و می تواند به متعادل سازی محیط باکتریایی در معده کمک کند. ماست می تواند به التیام ناراحتی معده در کودکانی که معده ای حساس دارند کمک کند. این اطمینان را حاصل کند که مواد غذایی دریافتی را به خوبی جذب می کنند.

پاستا سبوس دار

پاستا معمولی مواد مغذی بسیار کمی را مهیا می کند اما شایع ترین پاستایی است که می توانید در فروشگاه ها پیدا کنید. نوع پاستای مورد استفاده خود را به پاستای سبوس دار و کامل تغییر دهید تا کودکتان بفهمد کربوهیدرات های سالم دیگری نیز وجود دارد. پیتزاهای سالم کودکان عاشق پیتزا هستند و شما می توانید با کمی تغییر در دستور پخت از سبزیجات تازه بیشتر و گوشت های فرآوری شده کمتر استفاده کنید. نان پیتزا می تواند به خمیری سبوس دار تغییر کند.